Voorbereiding

  • Wij adviseren u de instructies eerst helemaal door te lezen en de aangegeven stappen te volgen.
  • Bewaar het dessert en kaas in de koeling tot een half uur voor consumptie.
  • U kunt alvast ter voorbereiding uw oven voorverwarmen op 200 graden*.
  • Bak de witte en bruine broodjes af in 6 minuten.
  • Zet alle benodigdheden per gang bij elkaar (evt. ook de borden) en de soep alvast in een pannetje op de laagste stand op het fornuis.
  • Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

INSTRUCTIE NIEUW MENU ONLINE OP 11 MEI

INSTRUCTIE VERWEN ME NU

VOORGERECHT

TONIJN TATAKI :
Quinoa salade I komkommer zoetzuur I radijs I edamame I sojagel I mierikswortelcrème I chips lotuswortel
Stap 1: Haal het voorgerecht een half uur voor gebruik uit de koelkast.
Stap 2: Indien gewenst plaatst u het voorgerecht over op een bord naar keuze.
Stap 3: Server met de chips van lotuswortel.


TUSSENGERECHT

CARPACCIO & OSSENWORST
 : Eidooier sous vide I appelkapper I cornichons I olijfolie I Amsterdamse uitjes I mayonaise I gefermenteerde groentjes

Stap 1: Haal het tussengerecht een half uur voor gebruik uit de koelkast.
Stap 2: Indien gewenst plaatst u het gerecht over op een bord naar keuze.
Stap 3: Garneer met de olijfolie (T) en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.



SOEP

BOUILLABAISE Á LA VEESTALLEN Franse vissoep I bosui I rouille I toast

Stap 1: Verwarm de soep in een pannetje totdat deze goed warm is (niet laten koken).
Stap 2: Schenk de soep in een diep bord.
Stap 3: Garneer de soep met de bosui (S) en serveer de toast en rouille (S) on the side.


HOOFDGERECHT

OKONOMIYAKI 
: Japanse hartige pannenkoek I spek I gamba I wakame I bonito flakes I furikake I okosaus I kewpie mayonaise

Stap 1: Plaats de okonomiyaki met het vetvrijepapier op het ovenrooster.
Stap 2: Verwarm het voor 5 minuten*.
Stap 3: Plaats evt. de laatste 2 minuten uw borden ook in de oven, zodat deze voorverwarmd zijn.
Stap 4: Garneer uw gerecht met de bonito flakes, furikake, okosaus en kewpie mayonaise (allemaal H).


KAAS

KAASBORDJE : Binnen- en buitenlandse kaasjes van Hendrik en Marcella I dadeltaart I truffelhoning

Stap 1: Haal het tussengerecht een half uur voor gebruik uit de koelkast.
Stap 2: Voor de uitleg van de kaasjes, zie bijgevoegd A4'tje.


DESSERT

SAVARIN
: Pure chocolade brownie I bramengel  chantilly vanille I aardbeien

Stap 1: Haal het dessert een half uur voor gebruik uit de koelkast.

Stap 2: Indien gewenst plaatst u het gerecht op een bord naar keuze.


INSTRUCTIE VEGETARISCH MENU

VOORGERECHT

BURRATA : Burrata mozzarella I fire tomato I paddenstoel I rucola I basilicumolie

Stap 1: Indien gewenst plaatst u het gerecht over op een ander bord naar keuze.
Stap 2: Serveer met de rucola (VV). Schud de basilicumolie (VV) en gebruik deze naar wens.


TUSSENGERECHT

TOM KHA KAI : Thaise romige kokossoep I citroengras I gember I bosui I shiitake

Stap 1: Verwarm de soep in een pannetje verder totdat deze goed warm is (niet laten koken).
Stap 2: Schenk de soep in een diep bord.
Stap 3: Garneer de soep met de bosui (VT) en shiitake (VT).
                      

HOOFDGERECHT

CANNELLONI : Spinazie I tomaat I pijnboompitten I Parmezaanse kaas I rode pesto saus

Stap 1: Schenk de rode pesto saus (VH) naar wens over de cannelloni.
Stap 2: Plaats de aluminium schaal en het bakje op het ovenrooster.
Stap 3: Verwarm het geheel in 10 minuten*.
Stap 4: Plaats evt. de laatste 2 minuten uw borden ook in de oven zodat deze voorverwarmd zijn.
Stap 5: Maak de (warme) borden op.


DESSERT

SAVARIN :  Pure chocolade brownie I bramengel I chantilly vanille I aardbeien

Stap 1: Haal het dessert een half uur voor gebruik uit de koelkast.
Stap 2: Indien gewenst plaatst u het gerecht over op een bord naar keuze.


     
        

INSTRUCTIE ASPERGEMENU

VOORGERECHT

VELOUTÉ WITTE ASPERGES : Romige aspergesoep l asperges l gerookte kip l bieslookolie

Stap 1:          Verwarm de soep in een pannetje verder totdat deze goed warm is (niet laten koken).
Stap 2:           Schenk de soep in een diep bord en garneer met de gerookte kip (A1).
Stap 3:           Schud de bieslookolie (A1) en gebruik deze naar wens
.

HOOFDGERECHT

ASPERGES OP VLAAMSE WIJZE : Asperges van De Rith I boerenachterham I ei I krieltjes I peterselie I geklaarde boter

Stap 1:           Zet de schaal met asperges en het bakje met boter in de oven (beide zonder deksel).
Stap 2:           Verwarm het geheel voor 10 á 12 minuten.
Stap 3:          
Plaats evt. de laatste 2 minuten uw borden ook in de oven zodat deze voorverwarmd zijn.

Stap 4:           Maak de (warme borden op). Garneer met de ei (A2) en peterselie (A2) en verdeel de botersaus over of rondom uw gerecht.

ALTERNATIEF – KREEFT : Hele kreeft gekookt & gekraakt I Asperges van De Rith I ei I krieltjes I peterselie I geklaarde boter

Stap 1:           Zet de schaal met asperges en kreeft en het bakje met boter in de oven (beide zonder deksel).
Stap 2:           Verwarm het geheel in 8 à 10 minuten*.
Stap 3:           Plaats evt. de laatste 2 minuten uw borden ook in de oven zodat deze voorverwarmd zijn.
Stap 4:          
Maak de (warme borden op). Garneer met de ei (A2) en peterselie (A2) en verdeel de botersaus over of rondom uw gerecht.

DESSERT

SAVARIN : Pure chocolade brownie I bramengel I chantilly vanille I aardbeien

Stap 1:                Haal het dessert een half uur voor gebruik uit de koelkast.
Stap 2:                Indien gewenst plaatst u het gerecht over op een bord naar keuze.


BISQUE : Romige schaaldierensoep I gamba's I foreleitjes I kruidentoast I rouille

Stap 1:             Verwarm de soep verder totdat deze goed warm is (niet laten koken).

Stap 2:             Schenk de soep in een diep bord en garneer met de gamba’s en foreleitjes en serveer samen met de crostini en rouille (R) on the side.

 

*Let op! Iedere oven is anders.
(Als u nog vragen heeft over allergieën, bel naar 0763034838 en vraag naar de shiftleader).