WIJNARRANGEMENT

Maak uw diner compleet met een 4-gangen wijnarrangement. Elke week selecteert Plaisir du Vin bijpassende wijnen bij ons thuismenu.
Zie hieronder de beschrijving van het wijnarrangement van deze week.

WIJNBESCHRIJVING VERWEN ME NU

TONIJN TATAKI : Quinoa salade I komkommer zoetzuur I blue skin radijs I edamame I sojagel mierikswortelcrème I chips lotuswortel
Bodegas Anadas, Grenache / Chardonnay (druif), Catalunya, Spanje
Heldere lichtgele kleur met groene tinten. In de neus verfrissend en zuiver met intense aroma's van fruit zoals groene appel, ananas en citrusvruchten. De aanzet is zeer fruitig en verfrissend, gevolgd door een intense afdronk.

CARPACCIO & OSSENWORST : Eidooier sous vide I appelkapper I cornichons I Amsterdamse uitjes I mayonaise gefermenteerde groentjes
Per Tutti, Montepulciano (druif), Abruzzen, Italië

Intense aroma’s in de neus van rijpe kersen en frambozen, met hints van cacao en specerij. De wijn heeft een weelderige textuur, is sappig, rijk en evenwichtig met een zijdezachte afdronk.

BOUILLABAISSE À LA VEESTALLEN : Franse vissoep I bosui I rouille I toast
Les Sensibles, Viognier (druif), Languedoc, Frankrijk

Heerlijke subtiele Viognier met hints van bloemen en rijp fruit in de neus. Aromatisch met smaken van abrikoos, perzik. Romige lange afdronk

OKONOMIYAKI : Japanse hartige pannenkoek I spek I gamba I wakame I bonito flakes I furikake I okosaus I kewpie mayonaise
Alex, Tempranillo (druif), Navarra, Spanje
Violet rode kleur. Frisse toegankelijke stijl. Smaken van bosvruchten zoals braam, aardbei en framboos. Complex, vol en goed gestructureerd in de mond.

SAVARIN : Pure chocolade brownie I bramengel I chantilly vanille I aardbeien
Château de Beaulon, Pineau des Charentes, Charente Maritiem, Frankrijk
Zoet, vol en krachtig met een zachte, pittige afdronk. Zo kan deze rode Pineau des Charentes het best omschreven worden. Gekonfijte kers, gedroogd fruit en wat marsepein komen in de geur en smaak voor. Pineau des Charentes is een zogenaamde vin de liqueur uit de Cognac.

KAASBORDJE : Binnen- en buitenlandse kaasjes van Hendrik en Marcella I dadeltaart I truffelhoning
Burmester, Ruby Reserve (druif), Douro, Portugal
Mooi robijnrood van kleur. Deze port heeft geuren van wild rijp fruit. De smaak van de wijn wordt gekenmerkt door jonge levendig fruit. Het mondgevoel is zacht en heeft een lange afdronk.




WIJNBESCHRIJVING VEGETARISCH THUISMENU


BURRATA : Burrata mozzarella I fire tomato I paddenstoel I rucola I basilicumolie
Bodegas Anadas, Grenache / Chardonnay (druif), Catalunya, Spanje
Heldere lichtgele kleur met groene tinten. In de neus verfrissend en zuiver met intense aroma's van fruit zoals groene appel, ananas en citrusvruchten. De aanzet is zeer fruitig en verfrissend, gevolgd door een intense afdronk.


TOM KHA KAI : Thaise romige kokossoep I citroengras I gember I bosui I shiitake
Les Sensibles, Viognier (druif), Languedoc, Frankrijk
Heerlijke subtiele Viognier met hints van bloemen en rijp fruit in de neus. Aromatisch met smaken van abrikoos, perzik. Romige lange afdronk.


CANNELLONI : Spinazie I tomaat I rucola I pijnboompitten I Parmezaanse kaas I rode pesto saus
Alex, Tempranillo (druif), Navarra, Spanje
Violet rode kleur. Frisse toegankelijke stijl met smaken van bosvruchten zoals braam, aardbei en framboos. Complex, vol en goed gestructureerd in de mond.


SAVARIN : Pure chocolade brownie I bramengel I chantilly vanille I aardbeien
Château de Beaulon, Pineau des Charentes, Charente Maritiem, Frankrijk
Zoet, vol en krachtig met een zachte, pittige afdronk. Zo kan deze rode Pineau des Charentes het best omschreven worden. Gekonfijte kers, gedroogd fruit en wat marsepein komen in de geur en smaak voor. Pineau des Charentes is een zogenaamde vin de liqueur uit de Cognac.